שאלה לגבי שיפוצים
הוגש ע"י אנונימי
מופיע בקטגוריות:
רציתי להבין טוב יותר האם כאשר אני פונה למשפץ, אני צריכה לשאול אותו אם הוא רשום במנהל הקבלנים ?
האם זה מחייב אותו? האם זה ערבות לעבודה שלו או שמספיק שיהיה לו רישיון עסק ?
אודה לתשובתכם. לא הייתי רוצה לטעות בנושא.
יערה.
תשובות לשאלות
שלום יערה
איני יודע איזה שיפוץ את מתכננת ולכן התשובה כללית לגבי שיפוצים קטנים.
החוק בישראל מחייב קבלני שיפוצים להיות רשומים רק אם הם מבצעים עבודות מעל סכומים \ היקפים מסוימים. לצערי, המצב כיום בישראל הוא שרוב המשפצים הקטנים אינם רשומים.
קבלן רשום בשיפוצים עומד מבחינת המדינה בקריטריונים הקבועים בחוק והוא בעל רשיון עסק אך כמו כל בעל תעודה ( רופא, עורך דין ) אין הדבר מעיד על איכות העבודה.
העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לקבל המלצות מחברים, משפחה ומכרים על אנשי שיפוצים שעבדו אצלם. בקשי לראות תמונות של עבודות אם יש, מכתבי המלצה ולא להתבייש להתקשר לאחד מהלקוחות האחרונים ולשאול על טיב העבודה.
בקשי הצעת מחיר מפורטת לכל שלב בשיפוץ כולל עלות חומרים וזמנים - מסמך זה יהווה בקרה על קצב התקדמות בעבודה.
מומלץ לסכם מראש תנאי תשלום בנקודות מסוימות לפי המסמך למעלה - למשל: מקדמה על קניית חומרי בניין, תשלום ראשון בגמר פירוק והריסה, תשלום שני לאחר בנייה מחדש, תשלום שלישי לאחר גמר העבודה לשביעות רצונך.
עוד מומלץ לסכם שבכל שלב בעבודה שמתעוררות שאלות לגבי תוספות או חריגות - שיהיה בהתיעצות איתך בכדי שלא תופתעי במחיר לגבי "תוספות".
השאירי סכום מסוים בצד. לפעמים בתהליך שיפוץ מתגלות בעיות, צנרת חלודה שכדאי כבר להחליף, בעיות חשמל שונות ופתאום זקוקים לחשמלאי וכולה.
אם יש עוד שאלות - אל תתביישי.
גמר חתימה טובה וחג שמח לכולם.
ירון אלף
ממוקד - הבית של הקבלנים.
טלפקס: 04-8260060
בניית אתרים
בעיות במהלך שיפוצים
קבלן עשה עבודת שיפוץ מקסימה אצל לקוחה. הלקוחה בקשה להעביר את מייבש הכביסה מצד אחד של חדר הכביסה לצד השני. בצידו השני של החדר היה שקע והקבלן התעקש להזמין חשמלאי לבדוק האם זה אפשרי, הלקוחה סרבה ובקשה להעביר בכל מקרה.
התוצאה - הנקודה שם אינה נקודת כח ומזינה גם חלקים אחרים בבית - החשמל קפץ שוב ושוב, הלקוחה נאלצה להפרד מעוד כמה מאות שקלים מכיוון שהקיר כבר היה מחופה עם קרמיקה חדשה ופתאום יש צורך להעביר נקודה חדשה מלוח החשמל.
ירון אלף
ממוקד - הבית של הקבלנים.
טלפקס: 04-8260060
בניית אתרים