גינות והאפשרויות
הוגש ע"י גיל-לי
לגינה לא תמיד נותנים את המקום הראוי וחבל כי אין דבר יותר נחמד מלהכנס לבית שהכל פורח מסביב, שהצמחייה פראית והכל שקט. מה שעוד יותר צריך לשים עליו דגש - העלות הכספית - כאשר הדברים הברורים מאליו הם שככל שהשטח גדול יותר כנראה נשלם יותר. הנה כמה אפשרויות עם יתרונות וחסרונות לכל אחת.
הגינה הקלאסית - דשא.
אין ספק שדשא אמיתי בשיא הדרו הוא דבר מעולה. הריח של הדשא אחרי הגשם והאפשרות לפרוש שמיכה ולשבת עליו לזה אין תחליף אבל הדברים הפחות טובים הם שדשא צריך הרבה מים ואין לנו הרבה במדינה (מים זה גם כסף). אם אתם חייבים דשא, לפחות תשקלו דשא סינטטי ואם בחרתם דשא רגיל לפחות שיהיה עם השקייה אוטומטית מתוקצבת לפי הצרכים. אם אתם אלרגים - דשא יכול לגרד מאד וגם מביא איתו המון בעלי חיים לא רצויים.
האפשרות הבאה שעולה על הפרק היא - דק.
דק יכול לתת מראה מאד יוקרתי לפתח הבית, קל מאד לנקות אותו ונחמד מאד לארח אנשים לאיזה כוס קפה כשיש שולחן על הדק. חשוב מאד לבחור עץ נכון עבור הדק לפי השימוש שאנו מתכוונים לעשות בו, האם יש ילדים שמשחקים או שיש כלבים שעלולים לשרוט את העץ ובכלל מה כמות התנועה שתהיה עליו זה פרמטר חשוב וכדאי שתתיעצו לפני הרכישה.
כדי שהדק יחזיק מעמד שנים יש לתחזק אותו פעם בכמה זמן מנזקי השמש ומזג האוויר.
האפשרות הזולה והלא פחות יפה - חיפוי בטוף.
שק טוף של 1500 ליטר שמכסה בערך 20 מטר גינה עולה בסביבות 350 שקל ועוד בערך 300 שקל משלוח - המחירים משתנים בהתאם לאן שצריך להוביל. שטח הכיסוי תלוי גם בגובה השכבה שאתם רוצים לקבל.
את הטוף מפזרים באופן אחיד מעל לשכבה של בד יוטה שמקבעים בעזרת יתדות ואין יותר מה לגעת. זה נראה מצוין ויש טוף בשלל גוונים.
משלבים פה ושם אבני מדרך רחבות ויש לכם אחלה של גינה, זולה, חסכנית במים וקלה מאוד לתחזוקה.